Michael Hallbert

Stora Förtjänstpriset har delats ut sedan 1998 och ges till en person eller organisation som har verkat till nytta för belysning i Sverige under en längre tid, inom forskning, utbildning, design eller allmänna belysningsfrågor. Det kan också gå till någon som framgångsrikt drivit en enskild fråga till nytta för belysning i Sverige. Juryn består av Magnus Frantzell och Leif Berggren från Bertil och Britt Svenssons Stiftelse för Belysningsteknik, Frank Augustsson (i egenskap av ordförande för Belysningsbranschen) samt Jan Garnert (som tilldelades priset 2017).

Michael Hallbert har i år tilldelats Stora Förtjänstpriset. Michael Hallbert har verkat brett inom belysningsområdet och ägnat sig åt funktionell belysning utomhus och inomhus, konstnärlig utsmyckning, eventbelysning och även  armaturdesign.

Michael Hallberts arbete har karaktäriserats av mångfald, noggrannhet, kvalitet och kreativ kompromisslöshet. Denna kreativitet har världen fått ta del av bland annat genom Glasobelisken i Stockholm, på teaterscener i London och Los Angeles, på muséer och hotell, och vid många andra projekt. Michael Hallberts stora kompetens och kunskap är en stor tillgång i branschen.